Vacaturebanken, snel en makkelijk

In dit tijdperk ontkom je niet meer aan digitaal solliciteren en als je op internet gaat zoeken naar een nieuwe werkgever, dan kom je vanzelf uit bij vacaturebanken. Dit zijn websites die elke dag weer enorm veel nieuwe vacatures plaatsen. Ze presenteren dit op een overzichtelijke wijze, zodat je sneller en efficiënter kunt zoeken naar de baan die je op het oog hebt. Je dient je wel in te schrijven om te kunnen reageren op jouw droombaan. Uit het grote aantal vacaturebanken worden er hier drie onder de loep genomen.

Gratis reageren

De Nationale Vacaturebank is een grote algemene banensite. Het aanbod is overweldigend. Deze aanbieder richt zich op alle opleidingsniveaus, branches en regio’s en daarom is het populair bij alle lagen van de bevolking, van jong tot oud en van laag- tot hoogopgeleid. Je kunt gratis je cv plaatsen, zodat werkgevers jou misschien wel eerder vinden. Dat is wel zo makkelijk. Bij deze vacaturebank kun je ook terecht voor professioneel advies en carrièrehulp van ervaringsdeskundigen, eveneens kosteloos.

Banen in je mailbox

Om in te loggen bij de Nationale Vacaturebank , dien je een account aan te maken en dit middels je opgegeven emailadres te bevestigen. Vervolgens kun je op zoek gaan naar vacatures. Je moet dan wel je zoekopdracht verfijnen, dit doe je met trefwoorden, zoals een bedrijfsnaam, opleiding of functietitel. Indien gewenst, geef je ook de locatie aan, dan verschijnen alleen vacatures uit de aangegeven regio. De zoekopdracht met de verfijningen kun je opslaan als banen-alert. De meest recente vacatures die hieraan voldoen worden dan automatisch naar je opgestuurd. Check je mailbox dus geregeld.

Een reusachtig idee

Monsterboard is ook een bekende vacaturebank en biedt banen in Europese landen en zelfs wereldwijd. Het is een Amerikaans bedrijf dat is opgericht in 1994, ze waren er dus vroeg bij. De oprichter Jeff Taylor kwam toen al op het idee om internet in te zetten bij het zoeken naar banen. Dit vond hij ‘a monster idea’, vandaar de naam van deze vacaturebank. Vanaf 1998 heeft het een Nederlandse website. Het is niet alleen een aanbieder van vacatures, het is ook een volledig carrièreplatform. De professionele medewerkers helpen je persoonlijk met solliciteren en het plannen van je carrière via social media, evenementen en online recruitment.

Meer dan vijftig landen

Bij Monsterboard vinden werknemers en werkgevers elkaar. Dagelijks biedt het 30.000 vacatures en je kunt gebruikmaken van een geavanceerd zoeksysteem. Er staan meer dan een miljoen cv’s in de CV database. Het is duidelijk en werkt snel. Voordat je het weet heeft een werkgever jou opgespoord en kun je direct aan de slag. Monsterboard is een onderdeel van Monster Worldwide. Heb je interesse in werken in het buitenland, dan ben je hier op de juiste site beland, want je vindt er banen uit meer dan vijftig landen.

Voor hoogopgeleide kandidaten

Intermediair is een vacaturebank voor hoogopgeleiden, dus hbo en universitair. Deze website helpt bij een baan vinden in de volgende sectoren; IT en internet, sales, management, finance, overheid, zorg, techniek, marketing en onderwijs. Daarnaast biedt het uitgebreide informatie op de website middels allerlei artikelen over onderwerpen die betrekking hebben op de wereld van hoogopgeleide kandidaten en bedrijven die gekwalificeerde werknemers zoeken. Voor nog meer diepgang kun je ook een abonnement nemen op het bekende Intermediair magazine. Hierin staan handige tips voor je carrière, interessante interviews met ervaren vakmensen en uiteraard ook vele banen voor hoogopgeleiden.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*