Grassoorten

Er bestaan wel duizend verschillende grassoorten. Wanneer je een gazon gaat aanleggen, dat kies je voor een mix van allerlei grassoorten. Welke grassoorten je gebruikt, dat is afhankelijk van de functie van jouw grasmat. Denk dus eerst goed na waar je het gazon voor gaat gebruiken voordat je het gaat aanleggen. Er zijn namelijk verschillende zaadmengsels als zoden op de markt.

Een siergazon

Je kunt voor siergras kiezen wanneer je het gras nauwelijks kunt belopen of dat het op een andere manier gebruikt kan worden. Fantastisch om naar de kijken maar je kunt er verder niets mee, dat dus. Siergras bestaat uit fijne grassoorten waaronder struis- en (rood)zwenkgrassen.

Een speelgazon

Kies je voor een gazon waar veel op wordt gespeeld, gelopen en gegeten? Dan is het beste om te kiezen voor speelgras: een grassenmengsel van zeer sterkte grassoorten. Zo’n gazon is geschikt om te lopen en te spelen. Dit is overigens het meest gebruikte gazontype. Een speelgazon bestaat uit een mengsel van fijne en grovere grassoorten zoals zwenk-, struis-, beemd- en Engels raaigras.

Een sportgazon

Een sportgazon kan zeer intenstief worden gebruikt voor sporten zoals voetbal. Dit gazon blijkt in goede staat wanneer het zwaar belopen wordt. Dit grasmengsel bestaat met name uit grovere grassoorten, waaronder veldbeemdgras en Engels raaigras.

Een schaduwgazon

Je verwacht het misschien niet maar er is zelfs gras verkrijgbaar die zicht goed ontwikkelt op de meest schaduwrijke plekken. Het is gras dat met minder licht genoegen neemt en is bovendien bestand tegen droogte. Het mengsel bestaat uit rood- en veldbeemdgras. Bij een gazon op vochtige plekken en zware grond is ruwbeemdgras vaak een betere optie.

Gazon aanleggen

Zodra je zeker weet welk gazon je graag wilt hebben, dat is het tijd om het gazon aan te leggen. Let er goed op wanneer je producten koopt, dat je voor zoden of zaden altijd de goede soort gras aanschaft.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*