Beveilig uw bedrijf – neem geen risico’s

In Nederland vindt er om de zoveel minuten een poging tot inbraak plaats. Inbrekers hebben het niet alleen gemunt op huizen, maar ook steeds vaker op bedrijfspanden. De kans is groot dat u in uw bedrijfspand waardevolle spullen heeft staan. Natuurlijk wilt u niet dat deze spullen, of in sommige gevallen gevoelige informatie, terecht komt bij inbrekers of andere ongewenste personen. De schade bij een inbraak kan zeer hoog oplopen, niet alleen financieel, maar zeker ook emotioneel. Dat er spullen gestolen worden is al vervelend genoeg, maar dat belangrijke bedrijfsdocumenten weg zijn, of dat personeel zich onveilig of geïntimideerd voelt maakt dit het nog een stapje erger. Aanleiding genoeg om te investeren in solide beveiliging tegen inbraak voor uw bedrijfspand.

Schakel een beveiligingsadviseur in

Het is verstandig om een beveiligingsexpert in te roepen voor hulp. Iemand met verstand van zaken weet precies waar hij moet kijken om inbraakgevoelige punten in en rondom het pand te ontdekken. Advies is daarmee altijd op maat. Er wordt gekeken wat het beste past bij uw desbetreffende pand, een bedraad of een draadloos beveiligingssysteem bijvoorbeeld. Daarnaast is het slim om bewakingscamera’s aan te schaffen. Deze elementen dragen allemaal bij aan het verkleinen van de kans op inbraak en het vergroten van de kans om inbrekers te signaleren wanneer er wel een poging wordt gedaan.

Het voordeel van camerabewaking

Het ophangen van camerabewaking, zowel binnen als buiten, heeft grote voordelen en kunnen u echt helpen. Ten eerste werken ze preventief, omdat potentiële inbrekers hierdoor worden afgeschrikt. Wanneer ze weten dat ze gefilmd worden, is de kans aanzienlijk kleiner dat ze een poging tot inbraak overwegen. Ze weten namelijk, dat wanneer ze op beeld staan, de pakkans groter is. Er zijn verschillende soorten camera’s die goed zijn, maar met name een dome camera is interessant. Deze zit in een koepelvormige omhulzing waardoor het niet duidelijk is in welke richting er gefilmd wordt. Dit maakt inbrekers nog banger. Daarnaast is er tegenwoordig veel mogelijk als het op techniek aankomt. Zo zijn camerabeelden bijvoorbeeld op elk gewenst moment beschikbaar op uw smartphone of tablet. Dit kan ook helpen met het geven van een veilig gevoel. Als u bijvoorbeeld niet aanwezig bent, maar van buren of collega’s doorkrijgt dat er wellicht iets aan de hand is, kunt u meteen de beelden bekijken. Is er wel iets? Bel dan direct de politie. Is er niets? Dan heeft u meteen een beter gevoel. Wacht niet langer, en start vandaag nog met de beveiliging van uw bedrijfspand.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*