Salarisadministratie uitbesteden? Drie redenen

Uit onderzoek blijkt dat 30 procent van alle bedrijven haar salarisadministratie niet uitbesteed, Toch is het verstandig om dit wel te doen. We noemen een aantal redenen.

Goedkoper dan zelf doen

Als je als bedrijf of onderneming de salarisadministratie in eigen beheer doet, houdt dat ook in dat je vaste overheadkosten hebt. Dit geldt niet alleen voor het salaris van de administrateur die je in dienst hebt genomen, maar ook de kosten die je als werkgever maakt voor het bijhouden van zijn vakkennis en kosten voor de werkplek. De kosten staan gewoon vast. Je kunt niet zomaar de kosten verlagen. Wanneer je het uitbesteedt, dan betaal je een specifiek bedrag per verloning.

Uitbesteden is veiliger

Het uitbesteden van salarisadministratie is veiliger. Wanneer je bijvoorbeeld het zelf doet of zelf iemand in dienst hebt die dit doet, dan bestaat er altijd het risico dat iemand (langdurig) afwezig is. Hierdoor kan het werk zomaar stil komen te liggen. Daarnaast zal een salarisadministrateur voortdurend op de hoogte moeten zijn en blijven over trends en het vakgebied. Wanneer je gaat uitbesteden, dan kun je erop rekeningen dat dit alles is gewaarborgd. Het gaat om gecertificeerde mensen. Dit zorgt voor vlekkeloze werkprocessen en meer kwaliteit. Ze kunnen dus gerust stellen dat uitbesteden van loonadministratie voor meer veiligheid zorgt.

Uitbesteden bespaart tijd

Organisaties of bedrijven die de salarisadministratie zelf in huis uitvoeren worden geleefd door de waan van de dag. Mensen van de HR afdeling hebben het vaak druk met het oplossen van incidenten, het uitvoeren van veel administratieve handelingen en er komen vaak veel ad hoc werkzaamheden op hen af. Dit kost uiteraard allemaal tijd en dat kan ten koste gaan aan de kwaliteit. Wanneer je ervoor kiest om salarisadministratie uit te besteden dan bespaar je als organisatie veel tijd, waardoor de focus kan blijven liggen op hetgeen nog meer belangrijk is in een organisatie.

Meer kwaliteit

Last but not least: wanneer je salarisadministratie uitbesteed dan wordt het werk over het algemeen beter gedaan. Dit heeft te maken met de jarenlange ervaring van professionals op het gebied van deze administratie. Meer kwaliteit in het werk zorgt voor meer tevreden werknemers. Die willen ten slotte dat loon- of salarisadministratie klopt. Het is toch heel erg vervelend voor werknemers wanneer zij aan het einde van de maand geconfronteerd worden met een salarisstrook waarop allemaal fouten staan. Dat wil je als bedrijf dus niet hebben.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*